Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Forellhallen renoverad
2020-11-22 14:46
Forellhallen
Nu är golvet bytt i vår härliga hall. Vi har haft ett utmärkt samarbete med Tyresö Kommun som har uppmärksammat våra önskemål om en plan med bara basketlinjer. Vi är fortfarande tvungna att förlägga en del träningar i andra hallar eftersom vi måste samsas med innebandyn i Forellhallen.

Så snart som det är tillåtet kommer vi att ha invigning av hallen i samband med hemmamatcher och evenemang. 

Nya träningstider
Träningarna återupptas enligt schema som alla coacher har fått, vi fick tiderna från kommunen i torsdags så tyvärr blir det kort varsel för de som har fått andra tider. Det är alltid ett pussel att lägga när vi får nya tider. Coacherna kommer att skicka meddela de nya träningstiderna.

Lokala restriktioner Stockholm till den 13 december 2020
De lokala restriktionerna hindrar oss även fortsättningsvis att bedriva träning och matcher för de som är äldre än 15 år, det gäller samma riktlinjer som tidigare: 

SBBF:s rekommendationer för spelare födda 2004 och tidigare:

  • Fortsätt träna, men endast hemma eller utomhus individuellt. Inte gemensamt med andra.

SBBF:s rekommendationer för spelare födda 2005 eller senare:

  • Stanna hemma vid minsta symtom.
  • Träna gärna utomhus om det går.
  • Träningsinnehållet bör anpassas till att undvika närkontakt, det vill säga individuella övningar och dra ner på spelmoment.
  • Byt om hemma, dela inga vattenflaskor, munskydd eller andra föremål.
  • Ha god tillgång till tvål och rinnande vatten – handsprit om det inte finns
Länkar
https://www.basket.se/Coronaviruset/

https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/lokala-allmanna-rad/detta-innebar-lokala-allmanna-rad/

https://www.rf.se/Nyheter/Allanyheter/fortydligandebehovsombarnochungdomarstraning/

Var rädda om er.

Vänligen,
Styrelsen Tyresö Basket
via
Ordförande Mikael Weining

Matcher inställda till årsskiftet
2020-11-17 21:02
På grund av den rådande pandemin och de restriktioner och rekommendationer som utfärdats av ansvariga myndigheter är matchspel för närvarande ej möjligt. För att få ner smittspridningen i samhället ställs alla matcher in fram till juluppehållet. Det gäller samtliga matcher och tävlingar i distriktets seniorserier, ungdomsserier och Easy Basket. 

Vad som kommer att gälla för division 2 Svealand efter 1 januari vet vi ännu inte eftersom det är en kvalificerande serie till basketettan herr och dam 2021-2022

Vi återkommer med information vad som gäller efter den 19 november som tidigare beslut angående träning avser.

Vänligen,
Styrelsen Tyresö Basket
Nytt golv i Forellhallen
2020-10-25 08:47
Vi är väldigt glada för renoveringen av golvet som nu sker i Forellhallen.

Just nu ser det ut som om att hallen kommer att öppnas för spel i vecka 48.

Vi återkommer med information angående invigningen.

Ha nu ett riktigt skönt höstlov, och passa på att utnyttja de tider vi har i våra hallari veckan.

Vänligen,
Styrelsen
Publik på matcher från 1 november
2020-10-25 08:32
Det är såklart glädjande för oss att vi nu kan vara upp till 300 sittande publik på matcher.

Vänligen respektera varje klubbs restriktioner, det kan skilja sig beroende på hur varje klubb väljer att hantera antalet personer i våra hallar.

Tyresö basket kommer tillåta publik i de hallar som har läktare.

Tänk på att hålla avstånd även i hallarna.

Vänligen,
Styrelsen
Assisterande tränare till vårt herrlag i division 2
2020-10-24 09:15

Tyresö Basket söker Assisterande tränare/coach till Herrlaget (Div 2)

 

Tyresö Basket har drygt 300 medlemmar i mer än 16 lag som leds av över 30 engagerade ledare. Vi är en förening som välkomnar hela familjen med målet att skapa en stark gemenskap där alla kan utvecklas då vi erbjuder såväl barn- & ungdomsverksamhet som seniorverksamhet. Vi har en mycket aktiv och kompetent Styrelse, god ekonomi och ett starkt engagemang bland föreningens medlemmar. Vår hemmahall, Forellhallen, har under sommar & höst 2020 upprustats och är nu redo för spännande hemmamatcher.

 

 

Tyresö Basket söker nu ytterligare en engagerad och duktig tränare till vårt unga och satsande herrlag som denna säsong spelar i division 2 Svealand.

Tillsammans med headcoach och lagets ledarstab arbetar assisterande tränare med att skapa förutsättningar att utveckla spelarna och laget enligt klubbens ledarfilosofi och spelarutvecklingsplan.

 

I rollen ingår bl a att tillsammans med headcoach: 

·      Planera och genomföra 3-4 träningar per vecka (3 vardagkvällar) 

·      Delta med coachning på samtliga matcher i Div 2 Svealand 

·      Delta i ledarsamlingar, utbildningar och aktiviteter som klubben eller laget anordnar

 

Vi söker dig:

Som har ett stort intresse för basketsporten och brinner för att arbeta med spelarutveckling inom en stark basketförening. Du har en god självkännedom och social kompetens och därigenom förmåga att verka som tränare samt att i dialog med övriga ledarstaben kunna utveckla spelare och lag utifrån en tydlig strategi och stark värdegrund. Som person får du saker att hända samt har en förmåga att engagera och samarbeta med andra. Du är en ansvarstagande person som är tydlig i din kommunikation och pålitlig i ditt åtagande. 

 

Vi erbjuder dig:

Hos oss får du möjlighet att utvecklas i din roll som ledare och tränare med goda och tydliga förutsättningar och villkor. Vi är en förening som, genom detta lag, vill erbjuda våra äldre ungdomslag en möjlighet att stanna i klubben även som seniorer. Du kommer att bli både synlig och viktig för vår fortsatta framgång. Laget har en engagerad lagledning i form av 3 Team Manager som håller i det administrativa samt en huvudtränare. Vi hoppas även kunna ersätta vår mycket uppskattade fystränare. Söker du en möjlighet att få arbeta med ditt engagemang för basket och samtidigt växa i din roll som ledare och tränare tror vi att det här är en fantastisk möjlighet.

Ansökan: 

Välkommen med din ansökan redan idag. Du ansöker till tjänsten genom att skicka ditt personliga brev och CV till kansliet@tyresobasket.se & till Lagledaren Stefan Fixelius.

 

Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Stefan Fixelius som representerar både Ledarstaben & Styrelsen (stefan@truckreparatoren.com eller 070-812 03 86).

Öppen hall 19.00-22.00 idag den 18 januari
2020-01-18 10:36
Kom till Forellhallen och lira basket, hallen är öppen för alla. Gamla, unga, medlemmar, ej medlemmar. Ingen uppstyrd verksamhet, alla får spela som de vill.

Vi har ledare i hallen men barn under 12 år behöver målsmans sällskap.

Vi har dessutom hemmamatcher nästan hela dagen, kom och heja! Kolla efter tiderna i kalendern på hemsidan.

Vi ses!
Vänligen,
Micke Weining

Vi passar alla!
 
https://www.sponsorhuset.se/handla-smart/popup/popup.js.php?club_id=17498