Öppna träningen börjar 15/1
2018-01-07 20:02
Först nästa måndag den 15/1 börjar öppna träning igen. 
Precis som i höstas är alla medlemmar födda 2007 eller tidigare välkomna till Bollmorahallen på måndagar mellan 19.15-20.30 för att träna tillsammans. 
Vi ses i hallen!
/Tränarna
Landskamp på Hovet
2017-12-11 10:51
Sverige-Turkiet på Hovet!

Vi har 50st biljetter till landskampen och det är först till kvarn som gäller. Så maila kansliet@tyresobasket.se så fort som möjligt. Biljetterna kostar 150kr/st.Alla som missade matchen mot Bosnien&Hercegovina på Hovet får nu chansen. Sverige tar emot Turkiet och kommer att skapa en härlig basketfest på internationell nivå den 23 februari.

När Sverige tar emot Turkiet, ett av världens bästa landslag,  den 23 februari 2018 är det givet att matchen ska spelas på Hovet. Basket är en av Turkiets absolut största publiksporter och deras ”12 jättar” engagerar hela nationen. För Sveriges del gäller bara vinst och vi behöver skapa samma tryck som mot Bosnien hösten 2016.

– Alla som missade Bosnienmatchen får nu chansen till en basketupplevelse av internationell klass och de 98% som var nöjda med matchen mot Bosnien tror jag kommer att återkomma. Det blir en fantastisk basketfest, säger Johannes Wohlert, marknadsansvarig på Svenska Basketbollförbundet. 

 

Basket är en av Turkiets absolut största sporter. Landet var värd för basket-VM 2012 samt basket-EM 2017 och är för närvarande rankade på plats 13 i världen. Fyra lag från Turkiet spelar i Euroleague och de har alltid ett massivt publikstöd vart de än åker. Sverige kommer inte att bli annorlunda.

En bättre julklapp är svårt att föreställa sig för någon som älskar basket.

F05 säljer ljus till advent!
2017-11-18 09:30
Våra flickor födda 2005 jobbar i hop pengar till en basketresa till USA sommaren 2020. 
Nu säljer vi fina handstöpta ljus från Ljusmannen. 
Vill du köpa och stödja oss så kontakta:
Hannah Cardinal på mail hannahochmike@live.se
Ett paket innehåller 6 st 38 cm långa handstöpta herrgårdsljus. Ljusen finns i 13 färger och kostar 110kr paketet. 
Föreningsmöte genomfört
2017-10-20 16:41

Efter att föreningen under flera år haft anställd personal så hamnade vi under innevarande året i ett läget där vi insåg att vi inte längre har ekonomi för att driva föreningen vidare på detta sätt.  Detta innebar i sin tur att föreningen sedan januari 2017 har drivits helt på idéell basis. Vi i styrelsen, våra ledare mfl har gjort vad vi kunnat men när startade upp verksamheten i höstas så insåg vi snabbt att vi tappat en del spelare och att vi fick svårt att bemanna de kommittéer vi under året tillsatt. Vi agerade därmed direkt!  

 

Vi insåg att vi måste ta vår förening från NU-läget till NY-läget och bad Håkan ”Krallan” Nilsson på Stockholms Idrotten om hjälp. Vi kallade till ett föreningsmöte som vi genomförde under kvällen den 19 oktober, ett möte som samlade ett 20 tal medlemmar bestående av föräldrar, styrelseledamöter, tränare och spelare. Med hjälp och vägledning av Krallan så blev kvällens möte mycket lyckat. Alla närvarande deltog på ett mycket aktivt sätt och bidrog till givande diskussioner kring föreningens nutid och framtid. 


Vi kom fram vad som var viktigast för klubben utifrån valda kategorier:   
De här sakerna gör vi bra: Vi har en bra stämning i klubben och bra hallar
Hur kan vi få fler att bli delaktiga: Föreningen ska erbjuda ungdomarna en plan för domar- och ledarutbildning och vi ska fortsätta jobba på klubbkänslan
Dessa saker kan vi förbättra för att utvecklas:  Samarbete inom klubben och förbättra kommunikation och logistik
Saker vi gör som är viktiga för sammanhållningen i klubben: Skapa gemensamma aktiviteter, gemensamma träningar och lagsammanhållande aktiviteter
Hur får vi fler att fortsätta länge:  Vi ser till att vi har bra och motiverade tränare och vi skapa möjligheter 

 

Vi i styrelsen är otroligt tacksamma för alla inspel och den input och vägledning vi fick under mötet vilket skapar ny energi. Vi lovar nu att göra vårt bästa för att utveckla föreningen i önskad riktning. 


Ett stort tack till alla er som närvarade och bidrog till ett bra möte.  

 

Anne Österberg

Ordförande KFUM Tyresö basket

Föreningsmöte: Tyresö Basket – ett gemensamt ansvar!
2017-10-11 11:06
Inbjudan!

 

Vi i styrelsen ser ett stort behov av att ta vår förening från rådande NU-läge till NY-läge och för att ta de steg som krävs så behöver vi din hjälp!

Ta chansen att påverka, diskutera och bidra till vår förenings förbättrade framtid.
Alla är välkomna, föräldrar, spelare, ledare och tränare.


Välkommen till detta föreningsmöte
Processledare: Håkan "Krallan" Nilsson från Stockholmsidrotten

Dag och datum: Torsdagen den 19 oktober
Tid: 18:30 – 20:30
Plats: Stimmets skola (matsalen)

För att underlätta vår planering inför mötet så ser vi gärna att du anmäler dig via ett mejl till kansliet@tyresobasket.se
Gör din anmälan senast onsdagen den 18 oktober klockan 12:00

Vi bjuder på lättare förtäring och bidrar till givande diskussioner!


Välkomna! 

Styrelsen


Basketskola
2017-08-23 10:27
Tyresö basktes basketskola drar igång måndagen den 28 augusti i Bollmorahallen. Aktiviteten pågår sedan mellan klockan 17:00 - 18:00 varje måndag. Gör ett besök i hallen, prova på och prata med våra duktiga ledare. 

Läs mer och anmäl er gärna via formuläret som ni hittar under rubriken, BÖRJA SPELA BASKET. 

Välkomna till en roligt och lärorik baskethöst! 
Nyheter från våra lag
 
Samarbetspartners